Capital A investeert in Lease & Finance Huis

Ga terug

Capital A investeert in Lease & Finance Huis, de snelst groeiende onafhankelijke lease-intermediair van Nederland.

Capital A, de Amsterdamse investeringsmaatschappij die investeert in ondernemingen in Nederland en België met een duidelijk groeipotentieel, gaat een partnership aan met Lease & Finance Huis. Ze heeft een strategisch belang genomen in het bedrijf uit Oosterbeek dat de grootste partij is op het gebied van leaseoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

Samen met LFH zal Capital A de komende jaren invulling geven aan de reeds ingezette groeistrategie. LFH vervult een unieke positie als schakel voor het MKB tussen financiers en leasebehoeftigen en heeft daarin de leidende positie binnen Nederland. Capital A kan LFH actief ondersteunen met haar financiële achtergrond en ervaring in de financiële intermediairmarkt. In het verleden heeft Capital A een succesvolle investering gedaan in de Heilbron Groep en ze is recent een samenwerking met Domek aangegaan. LFH heeft initieel de ambitie om haar autonome groei binnen de Nederlandse grenzen door te zetten en haar leaseportefeuille verder uit te bouwen.

“Met Capital A hebben we een stabiele partner waarmee we onze groeiplannen kunnen gaan realiseren. Met dit partnership kunnen we ons merk verder uitbouwen en de volgende stappen gaan maken in het ondersteunen van klanten en leveranciers met het aanbieden van leaseoplossingen” zeggen Dirk Buiting en Jochem Leuverink, oprichters van LFH.

“Met LFH voegen we een prachtige nieuwe deelneming toe aan onze portefeuille, die zowel voldoet aan onze strategie om in snel groeiende bedrijven te investeren, als onze doelstelling om groter te worden in fintech.” aldus Friso Janmaat, Managing Partner bij Capital A.

Over Lease & Finance Huis

Lease & Finance Huis is opgericht in 2016 door o.a. Jochem Leuverink en Dirk Buiting. Het bedrijf is in 5 jaar uitgegroeid tot de grootste en snelst groeiende onafhankelijke lease-intermediair van Nederland. Met haar 7 medewerkers en 7 exclusieve partners levert Lease & Finance Huis een breed scala aan maatwerk lease-oplossingen op het gebied van financiering van nieuw- en jonggebruikt materieel voor uiteenlopende sectoren en ondersteunen zij leveranciers in hun verkooppropositie met een leaseoplossing. Na een aanvraag voor een lease-oplossing zorgt Lease & Finance Huis ervoor dat er binnen 4 uur na de aanvraag een gecommitteerd lease aanbod ligt en dat de transactie binnen 48 uur afgerond kan worden.

Over Capital A

Capital A is een van de oudste private equity ondernemingen in Nederland en vindt haar oorsprong bij ABN AMRO in de jaren 80 als investeringsfonds gefocust op het MKB. Sinds 2018 is Capital A zelfstandig verdergegaan met een sinds 2012 zelfde strategie & focus, i.e. die van het investeren in zeer snel (zowel autonoom als acquisitief) groeiende bedrijven. Vanuit kantoren in Amsterdam en Antwerpen beheert Capital A ongeveer 700 miljoen euro aan assets under management en heeft het een portefeuille van meer dan 30 groeibedrijven die overwegend actief zijn in Europa. Enkele investeerders in Capital A zijn ABN AMRO, Five Arrows, Alpinvest, Bregal, LGT, ondernemers van voormalige portefeuillebedrijven en het Capital A team zelf.

Samen krijgen we het voor elkaar!