Graafmachine leasen

Als ondernemer maak je voortdurend keuzes bij de financiering van het aanschaffen van materiaal zoals een graafmachine. Betalen uit eigen middelen, of toch financieren via een derde partij? Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van leasen? En welke vormen zijn er als het gaat om een graafmachine leasen? LFH heeft voor jou de antwoorden om een verantwoorde keuze te maken bij het leasen van een graafmachine.

Voordelen van graafmachine leasen

Het leasen van machines is erg gebruikelijk binnen de agrarische branche en bouwsector. Hier gaat het niet alleen om nieuwe graafmachines, maar ook om de lease van gebruikte graafmachines. Leasen heeft een aantal voordelen zoals:

  • Je kunt de aflossingsperiode afstemmen op jouw financiële mogelijkheden;
  • Bij leasen van een graafmachine heb je geen grote investering ineens;
  • Je bent alsnog vrij om de machine naar jouw wens te kiezen;
  • Het brengt veel fiscale voordelen met zich mee (investerings- en renteaftrek);
  • Het geeft ruimte om eventueel meerdere graafmachines tegelijk te leasen en dus te gebruiken binnen je organisatie;
  • Je kunt de graafmachines deels leasen, maar er ook voor kiezen om 100% te financieren.

Bij Lease Finance Huis kun je terecht voor het leasen van een graafmachine. Maar ook voor het leasen van andere landbouwmachines zijn wij jouw partner. Door onze persoonlijke benadering en duidelijke communicatie weet je snel wat de beste mogelijkheden zijn bij het graafmachine leasen.

Vormen graafmachine leasen

Voor de lease van een graafmachine bestaan er in principe 2 vormen. Deze zijn Financial lease en Operational lease. Bij Financial lease koop je uiteindelijk de graafmachine. Deze staat op jouw balans. Je betaalt maandelijks een deel terug, inclusief rente. Je zorgt zelf voor het onderhoud, verzekeringen en belasting. Mocht de graafmachine minder waard worden, dan is dit jouw eigen risico.

Operational lease

Bij operational lease blijft de graafmachine eigendom van de leasemaatschappij. De graafmachine staat dan niet op je balans waardoor je je geld beschikbaar houdt (werkkapitaal). Binnen operational lease heb je twee varianten. Met open of gesloten calculatie. Welke vorm je ook kiest, bij operational lease van de graafmachine heb je minder risico.

Meer informatie

Natuurlijk is het logisch als je vragen hebt over een graafmachine leasen. Waarschijnlijk wil je graag weten welke opties je hebt op het vlak van het financieren van je equipment. Graag maken we een getailleerd uitgewerkt voorstel voor je. Neem vandaag nog contact op met Lease & Finance Huis via 085 - 77 321 26 of stuur ons een mail op info@lfh.nl.

Samen krijgen we het voor elkaar!