Machine Lease

Ben je op zoek naar een manier om machine lease toe te gaan passen in je bedrijf? Welk vak je ook hebt, je kunt er de machine er voor leasen. Ben je in de markt voor machine lease of wil je ander werkmaterieel leasen? Onze leasespecialisten helpen je graag.

Machine lease brengt je investeringskosten in lijn met de opbrengsten. Ben je op zoek naar een machine financiering, dan zijn er verschillende mogelijkheden om de machine te leasen. Overleg met een specialist over de oplossing die bij jouw machine-investering past. En bij de situatie van jouw bedrijf.

De aanschaf van een machine is grote investering, die wat langer meegaat. Je kan een machine meestal leasen voor een periode van 5 tot 7 jaar. Bekijk alle mogelijke bedrijfsmiddelen die je kunt leasen.

Als je besluit om tot machine lease over te gaan:

 • Kan je die grote investering gespreid betalen
 • Dan betaal je de machine met de opbrengsten van de productie
 • Heb je meer financiële ruimte om te kiezen voor de machine die je echt wil hebben

Wanneer je dan een nieuwe machine gaat uitzoeken, dan geeft machine lease je ook meer ruimte. Daardoor kun je de juiste machine met alle voor jouw bedrijf benodigde opties voor je productieproces samenstellen.

Liquide middelen vrijhouden

Stel: je wilt graag overschakelen op een machine die beter presteert. Daardoor is er minder handwerk nodig. De plannen en de vooruitzichten zijn prima. Maar wil je er wel al je geld in steken? Met de optie machine lease houd je liquide middelen vrij, zodat je voorraad kunt aanhouden of onderhanden werk kunt voorfinancieren. Daardoor ben je beter bestand tegen economische tegenwind. Met de aanschaf van een machine verdwijnen er veel kasmiddelen. Het geld zit jarenlang vast in de machine. Je kunt het daar alleen met veel moeite weer uit vrij maken.

Machine lease betekent ademruimte

Leasen betekent dat je jouw bedrijf meer ademruimte gunt. Je haalt op deze manier wat knelpunten op vitale plekken weg. Zo kun je blijven ondernemen. Juist dát is ondernemen. Daarom lease je nieuwe machines. De aankoop van een machine kan naast een forse investering ook een stevige beslissing zijn. Die wil je weloverwogen maken. De specialisten van LFH helpen je met het maken van de juiste financieringskeuze.

 • We hebben de zakelijke financieringsoplossing die past bij jouw situatie.
 • We zorgen samen voor een soepel verloop van aanvraag tot en met (aan-)betalingen aan de leverancier.
 • Equipment leasing.

Hoe werkt machine lease?

Of je nu al een machine besteld hebt, of dat je nog aan het besluiten bent om een machine te gaan kopen. Het is nuttig om op tijd te bedenken hoe je de machine gaat leasen. Doorloop het stappenplan hieronder en je komt beter beslagen ten ijs.

 • Je kiest zelf het merk, type en de leverancier.
 • Je stuurt de offerte en jouw bedrijfsgegevens naar ons.
 • Wij beoordelen jouw aanvraag en overleggen over de juiste oplossing.
 • Na kredietbeoordeling sturen we je de leaseovereenkomst.
 • We spreken af hoe de betalingen aan de leverancier gaan plaatsvinden.

Overweeg machine lease

Je weet dat je in staat bent om een machine uit eigen middelen te financieren. Maar is dat wel verstandig? We zien om ons heen dat bedrijven comfortabel kunnen werken met voldoende cash. Sterker: te weinig liquide middelen vormen een directe bedreiging voor iedere onderneming. Zelf een machine betalen betekent dat veel kasmiddelen voor langere tijd in een machine ‘geparkeerd’ worden. Wanneer je zelf eenmaal geïnvesteerd hebt in een machine, dan is het achteraf vrijmaken van het kapitaal daaruit vaak een moeizame aangelegenheid:

 • Afhankelijk van de leeftijd is een sale & leaseback soms niet meer haalbaar.
 • Bij aanschaf valt een machine vaak onder een algemene verpanding.
 • Vrijgave van een pandrecht is voor jouw bank meestal niet bespreekbaar.

Daarom is het verstandig om vooraf goede afwegingen te maken. Voor een nieuwe machine is het relatief eenvoudig om die te gaan financieren. Wanneer je later onverwacht middelen nodig hebt, is het aangaan van lening meestal veel ingewikkelder.

Machine lease is prima optie

Als jouw onderneming de aanschaf van een machine niet in één keer kan dragen, dan is je machine financieren in een vorm van leasing een prima en zelfs slimme optie. Je gaat dan betalen voor een machine, terwijl je er de omzet al mee maakt en er dus geld mee verdient. Moet je bij bestelling al een deelbetaling doen? Geen probleem, we helpen je om de voorfinanciering in te richten en die soepel over te laten gaan in een lease wanneer je de machine geleverd krijgt.

Welke machine kan ik leasen?

Bij LFH kun je nieuwe en gebruikte machines leasen. Dit doen we zonder beoordeling van je jaarcijfers. Een greep uit de machines waarvoor wij al een lease verstrekt hebben:

Meer informatie

Natuurlijk is het logisch als je vragen hebt over het aanvragen van machine lease. Waarschijnlijk wil je graag weten welke opties je hebt op dit vlak. Graag maken we een gedetailleerd uitgewerkt voorstel voor je.
Neem vandaag nog contact op met Lease & Finance Huis via 085 - 77 321 26 of stuur ons een mail op info@lfh.nl.

Samen krijgen we het voor elkaar!